23948sdkhjf

Lesjöfors orderingången ökade

Under andra kvartalet uppgick orderingången till 372 Mkr (361), en ökning med 3 procent.
Lesjöfors Industrifjädrar AB är en fullsortimentsleverantör av standard- och specialproducerade industrifjädrar, tråd- och banddetaljer. Företaget är en dominerande aktör i Norden och ett av de större företagen i sin bransch i Europa. Lesjöfors har tillverkning i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Lettland, Storbritannien och Kina.

Under andra kvartalet uppgick orderingången till 372 Mkr (361), en ökning med 3 procent. Faktureringen nådde 369 Mkr (371), en minskning med 1 procent. Lesjöfors har förvärvat den tyska fjädertillverkaren Stumpp + Schüle som ingår i gruppen från och med juni. I jämförbara enheter var orderingången oförändrad medan faktureringen minskade med 4 procent. Rörelseresultatet uppgick till 78,9 Mkr (99,6).

Under perioden januari–juni minskade orderingången med 5 procent till 723 Mkr (763). Faktureringen var 724 Mkr (751), en minskning med 4 procent. I jämförbara enheter minskade orderingången med 7 procent och faktureringen med 6 procent. Rörelseresultatet uppgick till 157,0 Mkr (197,2).

Lesjöfors bedriver sin verksamhet i tre affärsområden, Industrifjädrar, Banddetaljer och Chassifjädrar. Industrifjädrar och Banddetaljer säljer till verkstadsindustrin medan Chassifjädrar riktar sig mot eftermarknaden för fordon. Försäljningen till verkstadsindustrin är på något lägre nivå än tidigare. Eftermarknaden för fordon har präglats av prispress och svag efterfrågan under året. Bedömningen är att Lesjöfors inte har tappat marknadsandelar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078