23948sdkhjf

Diamorph förvärvar och förvärvas

Genom förvärvet av TENMAT tar Diamorph viktiga steg mot att bli ett globalt ledande företag inom avancerade material och stärker sin positionering för ökad marknadspenetration och tillväxt av sina produkter.
Investment AB Latour har, genom Latour-Gruppen AB, förvärvat 13,4 procent av aktierna i Diamorph AB (publ).

Latours investering i Diamorph har skett i anslutning till att Diamorph genomfört ett förvärv av det brittiska bolaget Modular Stock Ltd, som i sin tur äger den brittiska verksamheten TENMAT.

Diamorph levererar avancerade materiallösningar för särskilt krävande industriella applikationer. Bolaget har huvudkontor i Stockholm samt produktion i Tjeckien via dotterbolaget Diamorph HOB CerTec. Diamorphs vision är att bli en globalt ledande nischleverantör av avancerade material.

TENMAT är en brittisk tillverkare av specialiserade högprestandamaterial. Bolaget har huvudkontor i Manchester, global närvaro och försäljning i över 50 länder. TENMAT har en ledande position inom ett flertal nischer och har framgångsrikt introducerat innovativa produkter som blivit industristandard.

Diamorphkoncernen har efter förvärvet 300 anställda, en konsoliderad omsättning de senaste 12 månaderna på cirka 400 miljoner kronor och ett rörelseresultat på i storleksordningen 150 miljoner kronor.

Latour blir genom investeringen näst största ägare i Diamorph och kommer att ta en aktiv roll i bolagets styrelse.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078