23948sdkhjf

Ökade mineraltillgångar i Grangex Dannemora

Grangex kan rapportera resultatet från den första omtolkningen av borrkärnor från borrkärnearkivet i Dannemora, vilket visar en ökning av mineraltillgångar. Något som framgår i ett pressmeddelande.

Det är bolagets chefgeolog Rob Hellingwerf som lett genomförandet och uppdateringen av mineraltillgångar har utförts av GeoVista AB, som är ett oberoende konsultbolag.

De kända och indikerade mineraltillgångarna ökar med 990 kiloton och uppgår därefter med 29 176 kiloton med 36,6 procent järn. De antagna mineraltillgångarna ökar med 125 kiloton och uppgår därefter till 5 948 kiloton med 33,3 procent järn.

Genomgången initierades av de lyckosamma processtesterna av råmalm från Dannemora, förra året. Resultatet ger nya förutsättningar att med moderna anrikningsmetoder anrika råmalm med lägre järnhalter än vad som tidigare varit möjligt under produktionsperioder i Dannemora. 18 000 meter borrkärnor har kartlagts och provtagits, något som motsvarar cirka 50 procent av de intressanta borrkärnor som identifierats.

Fortsatt återstår ett antal borrkärnor att gå igenom, där resultatet i dagsläget inte kan förutspås.

Resultatet av genomgången av borrkärnorna är en stor framgång och är ett mycket bra exempel på kostnadseffektiv projektutveckling samt på hur den samlade kompetensen i vår projektgrupp på ett betydande sätt successivt skapar mervärden för Grangex, säger Christer Lindqvist vd för Grangex ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047