23948sdkhjf

Ytterligare order till Amada

Skandia Elevator investera i ytterligare en CS300-lösning
Tidigare har Skandia Elevator investerat i flera Amada produktionslösningar så som stansanläggning med storlager lösning av typ CS300. Robotiserad bockning med automatisk verktygsväxling av typ Astro 100-cell samt kantpressar. Dessa investeringar gjordes för att uppnå målet de bestämde 1999, att på femton år skulle omsättningen tredubblas till 100 miljoner, detta lagom till 100 års jubileumet. Det blev inte så, de nådde målet redan 2007. Det nya målet är 300 miljoner och för att uppnå detta krävs en tillbyggnad av 3000 kvm samt stora maskininvesteringar!

Skandia Elevator´s filosofi är att behålla sin produktion i Sverige. För att göra detta krävs en hög automatiseringsgrad, säger Jonas Larsson. Vi har tidigare erfarenheter av Amada´s produktionslösningar och har lyckats väl med att utnyttja dem. Idag kör vi till exempel två stansautomater med lager i snitt 100-110 timmar effektiv stanstid per vecka och maskin.

Anläggningarna är bemannade i ett 2-skift samt ett obemannat nattskift, operatörerna ansvarar för programmering, ställ, och materialhantering. Detta är vi väldigt nöjda med, men ser att vi behöver öka vår kapacitet och flexibilitet för att tillfredsställa våra kunder. Valet var inte svårt, vi är nöjda med Amada´s lösningar och service därför väljer vi att investera i ytterligare en CS300-lösning, dels för att tillfredsställa dagens behov samt för framtiden.

Företaget
Skandia Elevator är Europas ledande tillverkare av elevatorer och transportörer för hantering av spannmål och andra torra bulkmaterial. Företaget firar snart sitt 100:års jubileum och drivs idag av bröderna Joakim och Jonas Larsson som är 3:e generationens ägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08