23948sdkhjf

Aluminiumbolag satsar en halv miljard på anläggning i USA

Norska Hydro kommer att investera 500 miljoner norska kronor i sin extruderingsanläggning i Cressona, Pennsylvania.

Med investeringen kommer platsens utvinningsmöjligheter att öka. Det inkluderar omsmältning och extrudering av ämnesgjutning samt produktion av aluminiumprodukter med låg kolhalt.

Man räknar med att projektet kommer att vara fullt operativt i slutet av 2024 och Cressonas gjutkapacitet förväntas öka med 50 000 ton. Satsningen kommer också möjliggöra en betydande ökning av användningen av aluminiumskrot före och efter konsumtion och samtidigt stödja anläggningen att minska koldioxidavtrycket med fem procent för dess extruderingsämne, något som bidrar till Hydros hållbarhetsambitioner.

I ett pressmeddelande kommenterar Hydro Extrusions vice vd Paul Warton investeringen:

Förmågan att gjuta vår egen extruderingsämne är oerhört viktig. Denna investering kommer att stärka vår förmåga att producera innovativa legeringar och erbjuda våra kunder produkter med högt återvunnet innehåll och lägre koldioxidavtryck. Vi förväntar oss en stark efterfrågan på dessa lokalt levererade grönare produkter i framtiden och är glada över att hjälpa till att driva den cirkulära ekonomin i Nordamerika.

Nyligen har Hydro Extrusions även investerat 270 miljoner norska kronor i en återvinningsanläggning i The Dalles, Oregon och startat konstruktionen av Hydro Aluminium Metals gröna återvinningsanläggning på 1,4 miljarder i Cassopolis i Michigan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.145