23948sdkhjf

Priset på rostfritt stål fortsätter sjunka

Nu kostar rostfritt stål mindre än vad det gjorde i början av året och trenden fortsätter nedåt, säger Damstahl-direktören.

Priserna på rostfritt stål har nu fallit fyra månader i rad sedan toppen i mars. Trenden är nedåtgående, enligt Brian Sejr, försäljningsdirektör på Damstahl.

– Det är lite baserat på rädsla. När priserna sjunker slutar företagen köpa stål igen, och då faller priserna ännu mer. Så vi ser en nedåtgående spiral, där vi tidigare under året såg en uppåtgående spiral, säger Brian Sejr.

– Nu ligger vi under den nivå som vi gick in på 2022, säger han.

Prisfallet har kommit även om Damstahl faktiskt upplever att delar av branschen fortfarande är upptagna. 

– Vi upplever också att det finns kunder med väldigt tunna orderböcker. Tidigare under året tilldelades färskvaror från kunderna, medan de nu bara köper precis vad de behöver, säger Brian Sejr.

Tillverkarna av rostfritt stål behöver fylla på sin produktion och leveranstiderna har tvärtom blivit något kortare tidigare i år. Så det råder en obalans mellan utbud och efterfrågan just nu

– Vi upplever att satsningarna på kundbasen stannar upp lite när vi är i tider som dessa, och det ser vi nu också. Det är dock vår förväntning att de projekt som lades ned på grund av för höga materialpriser redan i mars-april nu kommer att aktiveras igen, och som ett resultat av detta upplever vi en ökad aktivitet.

Damstahl sysslar uteslutande med rostfritt stål och inte med vanligt svart stål.

Fortsatt sjunkande priser 

– Kommer vi att se en fortsättning i priserna på rostfritt stål de kommande månaderna?

– Jag vill helst säga nej, men med den återhållsamhet vi ser kan vi lätt se ytterligare nedgångar. Skjuter jag från höften tror jag att vi kommer att se något sjunkande priser, men inte samma nedgång som vi har sett de senaste månaderna.

– Men ska vi se en snabb stabilisering av nickelpriset och därmed priset på rostfritt stål, och att de nämnda hyllade projekten aktiveras igen, ja, då har vi en annan situation, som kan leda till stabilisering av priserna, och faktiskt även mindre prisökningar, säger Brian Sejr.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188