23948sdkhjf

Maskinorder till Amada

Jutex AB har varit användare av Amada laserutrustning i över 10 år och nu satsar de på en kombinerad stans och laserlösning från Amada som heter LC 2012 C1 med laddningsautomatisering MP1225 och plockautomatisering PRC1.
Valet av denna maskin var enkelt eftersom det inte finns någon mer än Amada på marknaden med denna typ av kompakta lösning. Det unika med lösningen är bland annat att man skär över hela plåtens bredd med ett rörligt skärhuvud och att man har en fallucka som är lika bred som plåten, detta för stabilitet och driftsäkerhet för att få ut detaljerna direkt i en pall genom falluckan. Man valde också att satsa på en plockautomatisering som sitter direkt uppe på maskinen som inte ta någon golvyta, med denna lösning så får de stapling av detaljer. Valet av lösning var självklart för Pelle Karlsson.

Tillsammans med maskinen så valde man att satsa på Amadas verktygsslip TOGU, Amadas stansverktyg i APH kvalitet, formningsverktyg samt gängverktyg. Mjukvarumässigt valde man Dr. ABE för effektiv programmering och för att bli ännu bättre på att hantera små till medelstora volymer.

Rustad för framtiden
Med denna investering så känner sig Jutex AB rustad för att möta de ökande kraven på mer komplexa artiklar som ska innehålla mer formningar, gängoperationer samt laserskärning. Denna maskin kommer att vara kärnan i verksamheten precis som Amadas laser har varit i över 10år.

Jutex
Jutex AB i Uppebo som ligger utanför Hillerstorp tillverkar inredningsartiklar och displayställ. De har specialiserat sig på att jobba med små till medelstora serier. Företaget har funnits sedan 1942 och drivs idag av Pelle Karlsson som är VD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078