23948sdkhjf

Atlas Copco omorganiserar i Karlskrona och varslar

Koncernen strukturerar om för att öka konkurrenskraften och investerar för mångmiljonbelopp, samtidigt drar de ner på arbetsstyrkan
Atlas Copco har fattat beslut om att omorganisera produktionen av vägbyggnadsutrustning i Karlskrona för att skapa en mer konkurrenskraftig fabrik med bättre framtida tillväxtmöjligheter. De planerade förändringarna innefattar en investering på cirka 30 miljoner kronor, samt tyvärr även en minskning av arbetsstyrkan.

Effektivisering och varsel
En fullständig analys av Karlskronafabriken har genomförts sedan flödesbaserad tillverkning inleddes i mars i år. Investeringarna som ska genomföras under de kommande 12 månaderna kommer att skapa ett effektivare upplägg för logistik och montering på fabriksområdet. Detta ger en kostnadsnivå som ligger närmare andra tillverkningsenheter samt skapar fria ytor för framtida produktion.

Atlas Copcos dotterbolag Dynapac Compaction Equipment AB har idag därför varslat Arbetsförmedlingen om uppsägning av 83 anställda. Varslet berör kollektivanställda och förhandlingar med fackförbundet IF Metall inleds omedelbart.

-När vi ser till de förändringar som pågår och till de nuvarande tillverkningsvolymerna så står det klart att det här är svåra men nödvändiga beslut. Vi har mycket kompetens om produkterna och deras tillämpningar vid fabriken, men den måste bli mer konkurrenskraftig för att kunna nå sin fulla potential. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa de anställda som påverkas av de här åtgärderna, säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik i ett pressmeddelande.

Fabriken i Karlskrona, som främst tillverkar jord- och asfaltvältar, har för närvarande 493 anställda. Bolaget kommer att utvecklas vidare som Atlas Copcos kompetenscenter för design och tillverkning av marknadens modernaste vältar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078