23948sdkhjf

Bolaget köper upp stålföretag

Svensk FöretagsFörmedling var transaktionsrådgivare vid försäljningen av Ferrocon AB till Forsheda Gruppen AB. Med detta uppköp innebär det att Forshaga Gruppen kan erbjuda sina kunder ännu bredare lösningar med hjälp av Ferrocons specialisering och höga kompetens gällande produkter i stål.

Peter Persson är vd för Skövdeföretaget Ferrocon AB och han har drivit företaget i snart 20 år. Företaget har varit verksamt sedan 1951 med stålprodukter som största fokus, och byggnadssmide och legotillverkning som några av styrkorna. Peter Persson berättar i ett pressmeddelande om försäljningen:

– Att finna rätt köpare var av stor vikt. Arbetet med Martin Strandell och Svensk Företagsförmedling som helhet har fungerat väldigt bra. Vi jobbade fokuserat med selekteringen av intressenter, vilket ledde fram till en bra matchning. Jag tror starkt på Forsheda Gruppens idé.

Martin Strandell, partner och transaktionsrådgivare håller med.

– Vi ser att Forsheda Gruppen med sitt koncept kommer att kunna förvalta och utveckla Ferrocon vidare. Processen har fortlöpt i god och positiv anda och vi på Svensk FöretagsFörmedling är glada att ha fått förtroendet att bistå med förmedlingen av Ferrocon, säger Martin Strandell han i meddelandet.

Forsheda Gruppens ser affären som en naturlig del i att göra bolaget till en ”one stop shop”-leverantör. Det redan breda utbudet är uppskattat av kunderna med bland annat väggelement, utfackningsväggar och färdiga materialsatser på listan. Nyligen förvärvades bolaget MT Betong av Forsheda Gruppen och med tillökning av Ferrocon ökar nu möjligheterna ytterligare att effektivt lösa de förfrågningar som kommer in.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.135