23948sdkhjf

Epiroc vinner gruvutrustningsorder från världsledande silverproducent

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har erhållit en stor order för olika sorters gruvutrustning och automationslösningar från Fresnillo plc. i Mexiko.

Fresnillo, som är en världsledande silverproducent och Mexikos största guldproducent, har beställt flera underjordsgrävmaskiner från svenska Epiroc som ska användas vid fem av deras gruvor.

Helena Hedblom är vd och koncernchef på Epiroc. Hon kommenterar ordern i ett pressmeddelande:

Epiroc och Fresnillo är produktivitetspartners sedan många år och vi ser fram emot att fortsätta stödja deras arbete att optimera produktiviteten och hållbarheten i sin verksamhet.

Utrustningen tillverkas i Örebro och inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar, Simba produktionsborriggar, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar. Automationsfunktioner inkluderar fjärrstyrning, Epirocs Rig Control System och ABC Total, vilket gör borrning med hålsekvensautomatik möjlig. Maskinerna kommer också att utrustas med Epirocs telematiksystem, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.

Ordern värderas till cirka 170 miljoner kronor och bokades under första och andra kvartalen 2022, varav cirka 140 miljoner kronor under andra kvartalet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078