23948sdkhjf

Hallå där, John Eckhoff på Norsk Hydro

Norsk Hydro är ett aluminiumbolag med verksamhet inom metallframställning och förnybar energi. Vi har fått en pratstund med John Eckhoff som är kommunikationschef på företaget.

John Eckhoff berättar för oss om vad som är på gång i bolaget just nu.

Vårt riktigt stora arbete är att genomföra strategin fram till 2025, både genom att stärka vår position inom koldioxidsnålt aluminium och genom att skapa ny tillväxt inom förnybar energi. Hydro har stora hållbarhetsambitioner, bland annat att uppnå nettonollutsläpp av koldioxid senast 2050 eller tidigare, säger han.

Han berättar också om Hydros expertis och kapacitet inom återvinning, som resulterat i att de tidigare i år producerade de första 130 ton Hydro CIRCAL 100R vid återvinningsanläggningen i Clervaux, Luxemburg. Vilket baserades på 100 procent använt aluminiumskrot, med ett fotavtryck på mindre än 0,5 kg CO2 per kilo aluminium.

Vidare berättar John Eckhoff att återvinning är ett av Hydros viktigaste tillväxtområden och att man fram till 2025 kommer att uppnå ambitionen om att fördubbla återvinningen av använt aluminiumskrot. Även försäljningen av deras koldioxidsnåla aluminium Hydro CIRCAL och Hydro REDUXA har fortsatt öka.

Till sist vill han dela med sig av en annan stor händelse som ligger i bolagets närtid.

­Jag skulle vilja nämna ett spännande projekt som vi har kallat DARE2C. Vi har sett att användningen av aluminium som armering, re-inforcement, i betong kan få stora krusningseffekter i byggbranschen. Hittills har det varit omöjligt att använda aluminium men Hydro har löst detta tillsammans med en rad andra partners och nu närmar vi oss en kommersialisering. Det innebär att lättare betongkonstruktioner med aluminium kan göras närmare ytan, ofta synliga, vilket kräver mindre betong. Den speciella betongblandningen har också andra fördelar när det gäller urladdning. Så detta projekt är mycket spännande att följa, avslutar han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.171