23948sdkhjf

IKEA investerar i ny fabrik – fokus på återvunnet stål

IKEA ska öka sin produktion i Sverige och investerar därmed i en ny fabrik för grytor och kastruller i återvunnet stål i småländska Åseda.

Anläggningen ska drivas med förnybar energi och med höga krav på hållbarhet ska fabriken årligen producera flera miljoner IKEA grytor och kastruller. Syftet med investeringen är att kunna erbjuda IKEA-kunder runt om i Europa mer prisvärda och hållbara produkter.

I ett pressmeddelande uttalar sig Maria Blixt, Area Manager på Inter IKEA koncernen, om den nya fabriken.

 Fabriken ger oss helt nya möjligheter att producera grytor och kastruller närmare våra största försäljningsmarknader i Europa och dessutom till konkurrenskraftigare priser. Placeringen ger fördelar vad gäller transportkostnader och kortare ledtider. Dessutom ska fabriken använda förnybar energi och återvunnet stål, vilket minskar utsläppen av koldioxid med mer än 3 800 ton årligen och hjälper oss därmed att minska vårt totala klimatavtryck.

Med investeringen avser IKEA, tillsammans med samarbetspartnern WIP Industries Sweden AB, utveckla och bygga en 12 000 kvadratmeter stor anläggning där produktionen av grytor och kastruller ska automatiseras och effektiviseras.

 Avtalet skapar en unik möjlighet för WIP Group att växa och kommer att leda till cirka 60 nya jobb i Åseda, säger Rickard Olsson, VD och huvudägare i WIP Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172