23948sdkhjf

Kopparstölder börjar bli vardag

Skrotföretaget i Forsbacka är vana vid att besökas av tjuvar som är ute efter deras koppar, under året har man redan haft 6 inbrott
Skroten i Forsbacka har redan haft 6 inbrott döär tjuvarna varit ute efter deras koppar. Företaget säljer till industrier dör materialet sedan smälts om, de har även bland annat kablar som innehåller koppar som är väldigt attraktiva för tjuvarna.

Priset fortsätter stiga
Kopparpriset nådde nya höjder under 2012 och trots det ser man ingen avmattning dock spår analytikerna en svag sänkning inför 2013. På skroten har man fått investera i bevakning och trots det försvinner koppar från anläggningen.

– Tjuvarna är entreprenörer i sin bransch. Koppar säljs vidare till lokala hälare som sedan ser till att det kommer in i branschen. En del skrothandlare, eller hälare, frågar aldrig var varan kommer från. Det finns köpare överallt och det är en enorm mängd material som lastas över gränserna, säger Felix Lindberg vice VD till Gefle Dagblad.

Företaget har, på grund av de inbrott som drabbat dem, haft omkostnader för larm, utryckning och stöld för över en halv miljon kronor. Anledningen till att kopparstölderna fortsätter öka är det höga priset på koppar.

I Gävle har tjuvarna gått längre och gått in på kyrkogården där de stulit kopparkors från gravar samt väderfulla och unika statyer som är helt oersättliga, skriver P4 Nyheter Gävleborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078