23948sdkhjf

Sandvik förvärvar bolag med omsättning om 450 miljoner kronor

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det portugisiska diamantverktygsbolaget Frezigest.

Frezite erbjuder framför allt specialanpassade polykristallina diamantverktyg för metall- och träapplikationer, med exponering mot fordons-, verkstads- och flygsegmenten. Vilket framgår i ett pressmeddelande. Bolaget kommer att redovisas i Walter, en avdelning inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Genom förvärvet av Frezite tar vi ännu ett viktigt steg i vår strategi för skiftet mot tillväxt. Vi har en tydlig ambition i vår affär för skärande bearbetning att öka vår närvaro och stärka vår expertis inom PCD-verktyg för lättviktsmaterial, säger Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Frezite kommer stärka Walters position inom PCD-produkter för aluminium. Bolaget förbättrar också Walters värdeerbjudande mot tillverkare av avancerade komponenter i lättviktsmaterial och kommer  kunna tillgodose kundbehov tidigare i värdekedjan och erbjuda helhetslösningar.

Frezite grundades 1978 och är etablerade i Europa, Mexico och Brasilien. De hade en omsättning om 450 miljoner kronor 2021.

Förvärvet väntas slutföras under det tredje kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078