23948sdkhjf

Sandvik förvärvar bolag med omsättning om 450 miljoner kronor

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det portugisiska diamantverktygsbolaget Frezigest.

Frezite erbjuder framför allt specialanpassade polykristallina diamantverktyg för metall- och träapplikationer, med exponering mot fordons-, verkstads- och flygsegmenten. Vilket framgår i ett pressmeddelande. Bolaget kommer att redovisas i Walter, en avdelning inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Genom förvärvet av Frezite tar vi ännu ett viktigt steg i vår strategi för skiftet mot tillväxt. Vi har en tydlig ambition i vår affär för skärande bearbetning att öka vår närvaro och stärka vår expertis inom PCD-verktyg för lättviktsmaterial, säger Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Frezite kommer stärka Walters position inom PCD-produkter för aluminium. Bolaget förbättrar också Walters värdeerbjudande mot tillverkare av avancerade komponenter i lättviktsmaterial och kommer  kunna tillgodose kundbehov tidigare i värdekedjan och erbjuda helhetslösningar.

Frezite grundades 1978 och är etablerade i Europa, Mexico och Brasilien. De hade en omsättning om 450 miljoner kronor 2021.

Förvärvet väntas slutföras under det tredje kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094