23948sdkhjf

2,4 miljoner i skadestånd efter kopparstöld

Det var i februari i år som 24 ton koppar försvann i Göteborg hamn. Nu döms en yrkeschaufför till två år och tre månaders fängelse för att ha undersökt platsen inför stölden.

Trots sträng säkerhet lyckades en man ta sig in på Roro-terminalens område på Hisingen i Göteborg. Men mannen kunde vid terminalen visa upp ett obligatoriskt passerkort med hjälp av falsk id-handling och släpptes därför in på området. På grund av att den okända mannen även kunde en tidsbestämd kod som är till för chaufförer, riktades misstankar mot den dömda chauffören.

Chauffören ska inte själv stulit kopparn, som värderas till 2,2 miljoner, men ska tidigare under dagen ha levererat gods till hamnen och med hjälp av hans kod, ska den okända mannen kunnat ta sig in.

Yrkeschauffören nekar till inblandning och menar att koden blivit utlämnad av någon annan. Däremot menar Tingsrätten att omständigheterna gör det uteslutet att chauffören av en slump fotat en trailer som senare under dagen stals med hjälp av hans kod.

Chauffören döms därför till fängelse i två år och tre månader. Han ska också betala skadestånd på totalt 2,4 miljoner kronor. Den okände mannen som utförde stölden är ännu på fri fot.

Källa: Göteborgs-Posten

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.163