23948sdkhjf

Rekordpris på guld hos pantbank

Intresset för att sälja och köpa guld är rekordstort. Bland annat ligger den instabila ekonomin och det oroliga världsläget till grund för ökningen.

Det är Sefina Pantbank som har uppmärksammat ett intresse utöver det vanliga. De har nu sitt högsta belåningspris för guld någonsin – med en höjning till 350 kronor per gram. Varken inflation eller en rasande börs har påverkat guldpriset som hela tiden legat stabilt. Till följd har Sefina Pantbank höjt belåningspriset från 325 kronor per gram till 350 kronor per gram på 18K guld. Det är det högsta belåningspriset i företagets historia, som grundades 1884.

I ett pressmeddelande kommenterar guld- och vintagespecialisten Jimmy Jonasson på Sefina Pantbank det enorma intresset.

– Intresset för att sälja sitt guld hos oss är rekordstort. Stigande inflation och höga räntor har för många gjort ekonomin tajt och marginalerna små. Därför passar många på att belåna eller sälja sitt guld nu medan priset är så pass högt.

Men det är inte bara försäljning av guld som ökat, utan det finns även ett stort intresse av att köpa. Jimmy fortsätter:

– Vår uppfattning är att rädslan för cyberattacker, bankhaveri och börsras har ökat köpintresset för konkreta föremål med värde. Därför väljer många att investera i guld, som man historisk vet har en stadig ökning över tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.219