23948sdkhjf

Metso Outotec investerar 23 miljoner för att utjämna löneskillnader

Det är finska Metso Outotec som efter att ha granskat lönepraxis i de 50 länder de är verksamma i, upptäckte könsrelaterade löneskillnader bland de anställda. Dessa löneskillnader fastställdes främst vid en nyanställning.

Under första halvåret av 2022 har finska teknikjätten Metso Outotec gjort en engångsinvestering 2,2 miljoner euro, cirka 23 miljoner kronor, för att rätta till de individuella löneskillnaderna bland de anställda. Investeringen påverkar cirka 500 anställda i 20 länder. Höjningarna godkändes som en del av en global löneöversynprocess och analysen som gjorts kring löneskillnaderna har fått cheferna mer medvetna om eventuella förutfattade meningar i lönesättningen.

Bolaget kommer framöver fortsätta säkerställa opartiska lönebeslut till de som ansluter sig till Metso Outotec runt om i världen.

– Att bygga en inkluderande kultur är en prioritering på Metso Outotec och att agera på de könsrelaterade löneskillnaderna var bara en konkret åtgärd för 2022. Vi fortsätter att bygga medvetenhet och kapacitet globalt och ser till att det finns bra processer på plats för att stödja likabehandling av våra anställda i hela organisationen, säger Pekka Vauramo, vd och koncernchef för Metso Outotec.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172