23948sdkhjf

Rostfritt stål med minst koldioxidavtryck i världen

Stålföretaget Outokumpu har tagit fram en ny produktserie i rostfritt stål för kokkärl. Första bolaget att få använda stålet Circle Green är Fiskars Group.

Den nya serien produkter från Outokumpu har tillverkningsindustrins minsta koldioxidavtryck vad gäller rostfritt stål, hela 92 procent lägre än det globala genomsnittet. Materialet kommer att användas i kokkärlsprodukter av märket Fiskars med produktion i bolagets fabrik i Finland.

Hållbarhet är en mycket viktig del i vår tillväxtstrategi för Fiskars Group. Vi kan uppnå våra ambitiösa hållbarhetsmål bara genom partnerskap. Samarbetet med Outokumpu är ett utmärkt exempel på hur hållbarhet beaktas vid varje steg på produktens resa: från innovativa råvaror med lägre utsläppsnivå till kokkärl av hög kvalitet och med lång livslängd, säger Nathalie Ahlström, verkställande direktör på Fiskars Group.

Heikki Malinen är koncernchef och vd på Outokumpu och menar att det kändes självklart att samarbetet med just Fiskars Group.

På Outokumpu har vi länge samarbetat med Fiskars Group, och det känns helt naturligt att vi ska dela den här betydelsefulla milstolpen. Nu presenterar vi Outokumpus produktserie Circle Green, tillverkat av utsläppsminimerat rostfritt stål med det minsta koldioxidavtrycket i världen. Det gläder oss verkligen att Fiskars Group blir den första som använder sig av det, säger Heikki Malinen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efter ökat antal konkurser – Arbetsförmedlingen kan få 50 extra miljoner
Spetsad branschkompetens när unika digitala utbildningar lanseras
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinningsanläggning
Avancerad stöld – tjuvar fick med sig 15 ton stål
LKAB vill uppmärksamma eldsjälar med nytt stipendium
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172