23948sdkhjf

Stållineaktören ska optimera produktionen 

Det är stållineaktören Bekaert som ska optimera sin produktion med hjälp av dataanalys, Som en hjälpande hand har de valt SAS Institute.

Stållineaktören Bekaert optimerar sin produktionen med hjälp av dataanalys
Bekaert är en global marknads- och teknikledaren inom produktion av ståltråd och beläggnigar. Nu strävar bolaget efter effektivisera produktionsprocesserna. Detta ska göras med hjälp av data.

En av anledningarna till att valet föll på SAS Institute var att Bekaert förstod att dataanalys inte enbart kan genereras av ett analytikerteam. Ingenjörerna som är ansvariga för produktionsprocesserna behöver var del i analysprocesserna.

– Bekaert vill göra sina ingenjörer mer datadrivna, och SAS-plattformen är perfekt för vad vi vill uppnå. Med sin no-code-approach och sitt användarvänliga gränssnitt kan plattformen samla tvärdisciplinära team. På så sätt kan ingenjörer också börja arbeta med dataanalys och själva förbättra sina produktionsprocesser, säger Gunter Van Craen, Chief Digital and Information Officer på Bekaert, i en kommentar.

Målet är att använda sig av datainhämtning på tiotals eller till och med hundratals modeller. 

– Bekaert vill använda avancerad analys för att se hur man kan effektivisera sina produktionsprocesser. SAS har en etablerad metodik som består av fyra steg. Först identifierar vi de mest relevanta användningsområdena, varefter vi driver pilotprojekt under flera veckor för att validera om det finns ett värde i dem. I så fall industrialiserar vi applikationsområdet och gör slutligen modellen skalbar så att den kan användas i andra miljöer också, säger Sébastien Verhelst, dataanalysrådgivare för tillverkningsindustrier hos SAS Institute.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.157