23948sdkhjf

Stållineaktören ska optimera produktionen 

Det är stållineaktören Bekaert som ska optimera sin produktion med hjälp av dataanalys, Som en hjälpande hand har de valt SAS Institute.

Stållineaktören Bekaert optimerar sin produktionen med hjälp av dataanalys
Bekaert är en global marknads- och teknikledaren inom produktion av ståltråd och beläggnigar. Nu strävar bolaget efter effektivisera produktionsprocesserna. Detta ska göras med hjälp av data.

En av anledningarna till att valet föll på SAS Institute var att Bekaert förstod att dataanalys inte enbart kan genereras av ett analytikerteam. Ingenjörerna som är ansvariga för produktionsprocesserna behöver var del i analysprocesserna.

– Bekaert vill göra sina ingenjörer mer datadrivna, och SAS-plattformen är perfekt för vad vi vill uppnå. Med sin no-code-approach och sitt användarvänliga gränssnitt kan plattformen samla tvärdisciplinära team. På så sätt kan ingenjörer också börja arbeta med dataanalys och själva förbättra sina produktionsprocesser, säger Gunter Van Craen, Chief Digital and Information Officer på Bekaert, i en kommentar.

Målet är att använda sig av datainhämtning på tiotals eller till och med hundratals modeller. 

– Bekaert vill använda avancerad analys för att se hur man kan effektivisera sina produktionsprocesser. SAS har en etablerad metodik som består av fyra steg. Först identifierar vi de mest relevanta användningsområdena, varefter vi driver pilotprojekt under flera veckor för att validera om det finns ett värde i dem. I så fall industrialiserar vi applikationsområdet och gör slutligen modellen skalbar så att den kan användas i andra miljöer också, säger Sébastien Verhelst, dataanalysrådgivare för tillverkningsindustrier hos SAS Institute.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094