23948sdkhjf

Positivt för H2 Green Steel i domstolen

Under veckan avgörs den första delen av H2 Green Steels miljöansökan. Idag, onsdag, inleddes förhandlingarna om den byggdom som möjliggör att inleda vissa anläggningsarbeten innan hela den framtida verksamheten är prövad. Det visade sig bli en bra start.

Med en tight tidsplan och en förhoppning om att stålproduktionen ska vara i gång 2024 är utgången av processen av yttersta vikt för bolaget. Får H2 Green Steel ett snabbt och positivt besked av Mark- och miljödomstolen kan byggets inledas redan till sommaren. Om det blir ett nej kommer projektet att försenas. Dagens Industri rapporterar att inledningen av processen började med flera positiva besked.

Vi har ingen erinran mot att bolaget får tillstånd till nödvändiga bygg- och anläggningsarbeten, säger Charlotte Rehbäck, miljöjurist på Naturvårdsverket.

Länsstyrelsen i Norrbotten ger också tummen upp för bygget, under förutsättning att bland annat artskyddet för flera sällsynta grod- och fågelarter kan säkras.

Vi anser att verksamheten kan tillåtas, säger miljöingenjör, under Länsstyrelsens inledningsanförande.

Enligt tidsplanen som presenteras av H2 Green Steel är markarbetena tilltänkta att inledas i juli och grundläggningen i augusti. Bodens kommunalråd Claes Nordmark (S) var nöjd med utvecklingen och hoppas att grävskoporna ska rulla in på det tänkta fabriksområdet inom kort.

Min starka förhoppning är nu under sommarmånaderna, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Kvinnor inom industrin i ny serie
Metallindustrin: Kollektivavtalets lägsta lön går inte att leva på
EU vill minska importberoendet från ett och samma land
ProfilGruppens vd lämnar bolaget
Deras unika stålteknik ska minska vikten på lastbilssläp
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.219