23948sdkhjf

Dyr prislapp för cyberattacker mot industriella tillgångar

I en undersökning från Trend Micro presenteras häpnadsväckande siffror. Cyberattacker mot industriella kontrollsystem och driftstekniska miljöer kostar företag miljoner.

I undersökningen framkommer det 89 procent av företag inom el- och kraftnät, olja och gas och tillverkningsindustrin har utsatts för cyberattacker som påverkat produktionen det senaste årets.

72 procent av respondenterna uppgav att man upplevde driftsstörningar som en följd av cyberattacker mot kontrollsystem och driftsteknik minst sex gånger under det passerade året.

För de företag som har blivit drabbade av cyberattacker mot sin driftsteknik och industriella kontrollsystem uppgår den ekonomiska skadan ofta till cirka 2,8 miljoner amerikanska dollar. Det i sin tur motsvarar 27,4 miljoner kronor.

Industriföretag världen över blir alltmer digitala för att kunna driva tillväxt på ett hållbart sätt, vilket samtidigt öppnar upp för en myriad av hot man inte har möjlighet att hantera, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. Att hantera de i hög grad uppkopplade IT- och driftstekniska miljöerna på ett effektivt sätt kräver en erfaren partner med den kapacitetsmässiga bredd som behövs för bästa möjliga skydd, säger Trend Micros talesperson i ett pressmeddelande.

I studien framkommer det även:

40 procent av respondenterna kunde inte blockera den initiala attacken

48 procent av dem som säger att det har förekommit vissa störningar gör inte alltid förbättringar för att minimera framtida cyberrisker.

Framtida investeringar i molnsystem (28 procent) och privata 5G-installationer (26 procent) var de två främsta drivkrafterna för utökad cybersäkerhet bland respondenterna.

Säkerhetsfunktioner för driftstekniska miljöer tenderar att vara mindre mogna än de för IT-miljöer när det kommer till riskbaserad säkerhet.

Källa: Trend Micro

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efter ökat antal konkurser – Arbetsförmedlingen kan få 50 extra miljoner
Spetsad branschkompetens när unika digitala utbildningar lanseras
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinningsanläggning
Avancerad stöld – tjuvar fick med sig 15 ton stål
LKAB vill uppmärksamma eldsjälar med nytt stipendium
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.298