23948sdkhjf

Positivt guldpris får gruvbolaget att satsa

Bra guldpris gör det möjligt att bearbeta guldtillgångar med lägre guldhalt än tidigare. Nu ska Endomines öka guldproduktionsnivåerna.

I spåren av den positiva guldprisutvecklingen den senaste tiden har Endomines tagit sikte på att undersökt möjligheter att utveckla andra delar och kända guldfyndigheter inom området Karelian Gold Line för att öka guldproduktionsnivåerna vid Pampalo-bruket.

Vd Kari Vyhtinen meddelar att bolaget för närvarande håller på att uppdatera sin långsiktiga strategi, där verksamheten vid Karelian Gold-linjen är en viktig del.

Planen är att i ett första steg öppna det Östra dagbrottet vid Pampalo för produktion.

-Det nuvarande guldpriset gör det möjligt att bearbeta guldtillgångar med lägre guldhalt än tidigare och vi har fri kapacitet vid Pampalos anrikningsverk. Att öppna dagbrottet är det första steget att utökal Pampalo-produktionen och jag förväntar mig att denna utveckling kommer att fortsätta även i framtiden, säger vd Kari Vyhtinen och tillägger att Karelian Gold-linjen har betydande guldproduktionspotential och att bolaget troligtvis kommer att söka ytterligare finansiering för att påskynda utvecklingsaktiviteterna.

Dagbrottet är planerat att vara i produktion i september 2022 och det beräknas att det Östra dagbrottet kommer att öka guldproduktionsvolymerna i Pampalo med 10-20 procent. Dagbrottet innehåller cirka 150 000 ton mineraltillgångar med en genomsnittlig guldhalt på 1,2 g/t. Dagbrottet beräknas vara i drift i cirka två år.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efter ökat antal konkurser – Arbetsförmedlingen kan få 50 extra miljoner
Spetsad branschkompetens när unika digitala utbildningar lanseras
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinningsanläggning
Avancerad stöld – tjuvar fick med sig 15 ton stål
LKAB vill uppmärksamma eldsjälar med nytt stipendium
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.157