23948sdkhjf

Positivt guldpris får gruvbolaget att satsa

Bra guldpris gör det möjligt att bearbeta guldtillgångar med lägre guldhalt än tidigare. Nu ska Endomines öka guldproduktionsnivåerna.

I spåren av den positiva guldprisutvecklingen den senaste tiden har Endomines tagit sikte på att undersökt möjligheter att utveckla andra delar och kända guldfyndigheter inom området Karelian Gold Line för att öka guldproduktionsnivåerna vid Pampalo-bruket.

Vd Kari Vyhtinen meddelar att bolaget för närvarande håller på att uppdatera sin långsiktiga strategi, där verksamheten vid Karelian Gold-linjen är en viktig del.

Planen är att i ett första steg öppna det Östra dagbrottet vid Pampalo för produktion.

-Det nuvarande guldpriset gör det möjligt att bearbeta guldtillgångar med lägre guldhalt än tidigare och vi har fri kapacitet vid Pampalos anrikningsverk. Att öppna dagbrottet är det första steget att utökal Pampalo-produktionen och jag förväntar mig att denna utveckling kommer att fortsätta även i framtiden, säger vd Kari Vyhtinen och tillägger att Karelian Gold-linjen har betydande guldproduktionspotential och att bolaget troligtvis kommer att söka ytterligare finansiering för att påskynda utvecklingsaktiviteterna.

Dagbrottet är planerat att vara i produktion i september 2022 och det beräknas att det Östra dagbrottet kommer att öka guldproduktionsvolymerna i Pampalo med 10-20 procent. Dagbrottet innehåller cirka 150 000 ton mineraltillgångar med en genomsnittlig guldhalt på 1,2 g/t. Dagbrottet beräknas vara i drift i cirka två år.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078