23948sdkhjf

De är på vd-jakt

KP Components söker en ny vd. Efter sju år som vd för KP Components har Søren Husted meddelat styrelsen att han önskar avgå efter avgivandet av årsredovisningen för 2022.

Søren Husted säger i detta sammanhang i ett pressmeddelande:

– Vid redovisningen för 2022 kommer jag att vara nära att fylla 62 år och väljer därför att lämna stafettpinnen vidare den 1 mars 2023. Framöver vill jag lägga mer tid på styrelsearbete, men även på familje- och fritidsintressen.

– Det har varit en stor erfarenhet och ett privilegium att vara en del av KP Components under de senaste sju åren, där vi tillsammans har lyckats öka koncernens intäkter med nästan 50 procent och personalstyrkan till cirka 400 anställda med fabriker i Danmark, USA och Sverige. En tillväxtresa som ser ut att fortsätta med invigningen av en ny fabrik i USA, fortsätter han.

Processen med att rekrytera en ny vd har påbörjats och styrelseordförande Sebastian Ehrnrooth säger:

– På hela styrelsens och KPs vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Søren. Han har gjort en mycket värdefull insats för KP, som under hans ledning tagit stora kliv mot att stärka sin marknadsposition och utöka sin kundbas. Nu när han väljer att lämna oss önskar jag honom lycka till och framgång med de nya uppgifterna. Arbetet med att hitta Sørens efterträdare har påbörjats och vi hoppas kunna återkomma till den frågan snart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093