23948sdkhjf

Stålplåtsföretaget delas i två

Som vi tidigare berättat har den svenska el-mc startupen Stilride tagit fram en tillverkningsprocess som de kallar Stilfold.

Stilfold är en origami-inspirerad process där stålplåt böjs och viks till konstruktioner. Tekniken har kommit till parallellt med utvecklingen av företaget Stilrides första modell av el-motorcykeln Sus1 som planeras släppas på marknaden mot slutet av året. 

Stilfold släpptes nyligen för designers, arkitekter, ingenjörer och tillverkningsindustrin i stort. 

– Vi arbetar redan med en rad företag som är intresserade av hur Stilfold kan hjälpa till att skapa bättre produkter och lösningar. I dagsläget tittar vi bland annat på så vitt skilda applikationer som möbler, släpvagnar och brobyggen, säger Tue Beijer, medgrundare för Stilride och det nu nystartade företaget Stilfold i ett meddelande.

Det har alltså blivit två bolag. Moderbolaget är Stilfold som innehar rättigheterna kring tillverkningstekniken och Stilride fortsätter att agera och fokusera på marknaden för el-motorcyklar.

Bolaget stängde nyligen en övertecknad runda på totalt 31 miljoner kronor och man ser inte ett behov av att ta in ytterligare pengar i nuläget.

– Vi följer plan sedan tidigare och den här uppdelningen är ett sätt att bättre förbereda oss för framtiden där vi ser behovet av mer fokuserade insatser för att sälja och vidareutveckla vår motorcykel, men också en möjlighet att bredda rejält kring Stilfold som teknik, säger Jonas Nyvang, medgrundare och vd för Stilride och Stilfold i meddelandet.

För att möta upp det externa intresset för Stilfold-tekniken har man precis anställt Ricardo Sá Freire som i egenskap av design manager ska fokusera på att hjälpa andra företag att hitta bästa sättet att använda Stilfold i sin produktion.

Ricardo Sá Freire kommer senast från en roll som Senior design specialist på Husqvarna Group. I sin nya roll på Stilride kommer han att fokusera på att ta fram designkoncept för stora tillverkare inom en rad olika branscher.

– Det känns otroligt roligt att få kliva på Stilfold som inte bara är en intressant och lovande tillverkningsteknik, utan även något som ligger helt rätt i tiden vad gäller allt från produktions- till miljötänk, säger Ricardo Sá Freire i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109