23948sdkhjf

Miljonsatsning på metall-, maskin- och fordonstillverkning

Region Västernorrland har beslutat att ge företagsstöd till tre industriföretag.

– Satsningarna har en god koppling till prioriteringarna i vår regionala utvecklingsstrategi och vårt mål om växande och hållbara företag och fler företagsamma invånare. Industrin är viktig för vår region och nu när det händer mycket inom industrin kopplat till effektivisering och automatisering kan företagsstödet vara en viktig pusselbit för att stärka regionens konkurrenskraft och kunna skapa fortsatt utveckling i en bransch som är under stort omvandlingstryck, säger Sara Nylund, ordförande Regionala utvecklingsutskottet på Region Västernorrlands hemsida.

Där beskrivs också de tre utsedda företagen:

Twintool S A Sundman som är verksamma inom området avancerad specialtillverkning inom metall-, maskin- och fordonstillverkning får 1 337 751 kronor.

Stödet ska göra det möjligt att investera i en skärande maskin och ett svetsbord. 

Hemsek som utvecklar och tillverkar egna elektronikprodukter får 1 453 489 kronor. 

Pengarna ska gå till två nya maskiner vilket ska dubbla företagets kapacitet och ge en bättre arbetsmiljö för operatörerna.

Gerdins Cutting technology har gått från en liten lokal mekanisk verkstad till en högteknologisk industrigrupp och verksamheten består av att tillverka stansverktyg och hålpipor. Företaget får 1 585 140 kronor.

Genom att satsa dem på en kombilaser ska företaget försöka ta sig ut på nya marknader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187