23948sdkhjf

Koldioxidsnålt aluminium lyser upp industrin

Det svenska belysningsföretaget Aura Light, med utveckling och tillverkning i Vimmerby, lanserar under våren en ny belysningsarmatur, Helags. Den nya serien är konstruerad av Hydro Reduxa, koldioxidsnålt aluminium. Armaturen är därmed gjord av aluminium från förnybara energikällor såsom vatten- och vindkraft.

Helags, är först och främst en belysningsarmatur för industri.

– Valet av material och komponenter är centralt i vår produktutvecklingsprocess. Att välja material med minsta möjliga klimatpåverkan har kommit att bli allt viktigare för oss och vi arbetar också gärna med lokala aktörer. Helags är ett av många goda exempel på det. Aluminium i sig är ett bra material för miljön, men genom att introducera Hydro Reduxa i våra armaturer tar vi det ett steg längre, säger Rasmus Andersson, produktchef på Aura Light i ett meddelande.

Hydro-gruppen är aktör inom strängpressning av aluminiumprofiler. Användningen av vatten-, vind- och solkraft gör att Hydro kan minska utsläppen av skadliga växthusgaser som koldioxid per kilo framställt aluminium. Hydro Reduxa har en maximal koldioxidekvivalent på 4,0 kilo per kilo aluminium, vilket är en fjärdedel av det globala genomsnittet, berättar Hydro.

Materialet framställs vid Hydros anläggningar i Norge och är certifierat av DNV GL enligt ISO 14064 och omfattar alla koldioxidutsläpp, hela vägen från brytning av bauxit till gjutning.

Sedan tidigare använder Aura Light också Hydro Circal i andra armaturer som består av återvunnet aluminium som ska vara tillverkat med minst 75 procent återvunnet aluminiumskrot.

– Ansvarsfull produktion av aluminium har aldrig varit viktigare. Vi tar vårt ansvar genom att se på vår produktion ur ett större perspektiv med miljömässiga initiativ som sträcker sig över hela profilens livscykel. Med våra produktsegment har vi visat att vi kan komma ner på mycket låga utsläppsnivåer av koldioxid och det hjälper Aura Light att minska sitt klimatavtryck samtidigt som slutprodukten blir bättre och mer attraktiv för deras egna kunder, säger Henrik Stark, försäljningsdirektör, på Hydro Extrusions Sverige i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efter ökat antal konkurser – Arbetsförmedlingen kan få 50 extra miljoner
Spetsad branschkompetens när unika digitala utbildningar lanseras
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinningsanläggning
Avancerad stöld – tjuvar fick med sig 15 ton stål
LKAB vill uppmärksamma eldsjälar med nytt stipendium
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.188