23948sdkhjf

Ska rostfria rör återanvändas eller återvinnas?

Återvinnas om man får tro Blücher.

I den danska och svenska marken finns tusentals kilometer med rör som förbinder avlopp och avloppssystem, berättar Blücher och förklarar skillnaden mellan återanvändning och återvinning.

Återanvändning innebär att använda samma rör igen för samma ändamål.

Återvinning innebär i sin tur att använda materialet eller råvaran om man vill skapa en ny produkt för antingen samma ändamål eller för något helt annat.

Rostfritt stål är ett exempel på en råvara som kan användas om och om igen – antingen för samma ändamål eller till något helt annat, skriver Blücher.

Företaget menar sig nämligen vara för principen vagga- till- vagga, som kort och gott betyder återvinning.

Fördelarna med att använda återvunnet stål vid tillverkningen av rostfria rör ger enorma miljöfördelar, och är något som förbises när man tittar på idéerna om hållbarhet som går in i hela processen i byggandet, skriver företaget.

– Det rostfria stål vi använder i vår tillverkning av stålrör för avlopp återvinns i första hand – och här pratar vi om upp till 85 procent återvunnet rostfritt stål, säger Palle Madsbjerg som är marknadsutvecklingschef på Blücher i ett meddelande och fortsätter:

– Det betyder att när avloppet eller röret, som har fungerat i kanske 50 år tas upp, kan det smältas om till ett nytt rör, eller användas för ett nytt ändamål. Det finns alltså ingen kassering av gamla rör, vilket bara är en av många fördelar med att använda rostfritt stål. En annan fördel med det rostfria stålet är att det är det enda material råttorna inte kan gnaga sig igenom. Så ser man på detta över tid är den ekonomiska kostnaden för ett stålrör inte högre än andra typer av rör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078