23948sdkhjf

Aluminiumföretaget säljer anläggningen

Det amerikanska aluminiumföretaget Arconic säljer sin ryska verksamhet.

Bolaget har genomfört en genomtänkt översyn av strategiska alternativ med tanke på de begränsningar som den ryska regeringen ålagt verksamheten och som ett resultat av den pågående rättsliga tvisten med den ryska federala antimonopoltjänsten.

Denna granskning har genomförts i enlighet med företagets nästan 20-åriga historia av transparens med USAs regering, och började med samråd om det ursprungliga förvärvet.

Efter denna granskning har företaget beslutat, med stöd av styrelsen, att fortsätta en försäljning av anläggningen i Samara, Ryssland i strikt överensstämmelse med alla tillämpliga lagar.

Som ett resultat förväntar sig företaget att ta upp en kostnad på upp till 500 miljoner dollar.

– Tråkigt nog har konflikten i Ukraina gjort vår drift i Ryssland ohållbar. Vi fortsätter att prioritera säkerheten och välbefinnandet för våra mer än 3 000 anställda i världsklass och deras familjer. Vi uppskattar allt deras hårda arbete genom en mycket utmanande tid och vi kommer att sträva efter att ge dem en framgångsrik övergång framåt, säger vd Tim Myers i ett meddelande.

Arconic Samara Metallurgical Plant har varit i drift sedan 1960 och är en av Rysslands största producenter inom aluminiumtillverkning med cirka 3 000 anställda.

Arconic har huvudkontor i Pittsburgh, Pennsylvania.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172