23948sdkhjf

Plåtföretag får Näringslivsmedaljen

Sju näringslivsmedaljer delas ut i år.

Näringslivsmedaljen 2022 går bland andra till Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder för den målmedvetna utvecklingen av företaget in i en högteknologisk tid.

Nils-Åke Hallström är tredje generation i familjeföretaget som fortfarande har sitt centrum i det jämtländska Nälden. Med cirka 150 anställda och upp mot 400 miljoner kronor i omsättning är man en av bygdens största arbetsgivare. Hallströms har genom historien tillverkat plåtprodukter av alla slag.

– För att målmedvetet ha fortsatt utvecklingen av familjeföretaget in i en högteknologisk tid, så lyder motiveringen berättar Kjell Blückert, Kungliga Patriotiska sällskapets ständige sekreterare i ett meddelande.

Förslagsställare är ledamoten Jöran Hägglund, Jämtlands läns tidigare landshövding.

Generationsskiften i familjeföretag innebär alltid utmaningar. När Nils-Åke Hallström vid företagets 100-årsjubileum blickade tillbaka sammanfattade han sitt framgångskoncept i tre delar: var skuldfri, rensa i produktsortimentet och låt återförsäljarna tjäna pengar.

– Det känns jättekul på alla sätt och vis att få en uppskattning för det jag har gjort under alla år, inte roligt bara för mig utan för alla som arbetar här och för min familj, säger Nils-Åke Hallström i meddelandet och tillägger:

– Jag är väldigt stolt över företaget som det ser ut nu och att sponsring av bygdens idrott är en självklar del i verksamheten.

Mottagare av Näringslivsmedaljen 2022

Peter Fornstam, Svenska Bio, Stockholms län
Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, Jämtlands län
Knut Knutson, Uppsala Nya Auktionskammare, Uppsala län
Christian von Koenigsegg, Koenigsegg Automotive, Skåne län
Anders Müntzing, Triumf Glass, Västra Götalands län
Cassandra Rhodin, Mini Rodini, Stockholms län
Pär Svärdson, Apotea, Uppsala län

Dessutom delas Medalj för betydande gärning ut till Ärkebiskop Benyamin Atas, Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige.

Näringslivsmedaljen är en Medalj för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv som Kungliga Patriotiska sällskapet instiftade 1982. Det är en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv. Belöningen ges för ledarinsatser på ägarbasis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078