23948sdkhjf

Fräser obemannat i 72 timmar

Obemannad drift i 72 timmar. Med 32 paletter och möjlighet till 330 verktyg. På Elmia Verktygsmaskiner visade Masentia upp den 5-axlade CNC-fräsen Matsuura MAM72.

– Det är en japansk kvalitetsmaskin av yppersta klass. Själva namnet MAM72 står för obemannad drift i 72 timmar. Den går att ladda med 32 paletter och 330 verktyg, vilket innebär att du kan ladda maskinen innan du går hem för dagen, sedan står den och tjänar pengar när du är hemma och sover. Det är så vi kan hjälpa våra kunder att nå högre höjder, säger Thomas Hässel, Area Sales manager på Masentia i ett meddelande.

Matsuura MAM72 har funnits på marknaden sedan 1991 och den här fjärde generationen har bland annat ett nyutvecklat HMI-system för paletthanteringen. Palettsystemet är integrerat i maskinens styrsystem vilket ska göra att maskinen aldrig stannar om en palett inte går att köra – i stället ska den fortsätta med nästa palett.

– Den stora vinsten är vid produktionsplaneringen. Kunden kan köra avancerade detaljer som de vill ha koll på under dagarna och enklare detaljer på kvällar och nätter. För att kunna vara konkurrenskraftig måste spindeln arbeta oavbrutet så många timmar som möjligt, säger Thomas Hässel i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188