23948sdkhjf

Ragn-Sells tar krafttag för miljön

Ragn-Sells har en av de största fordonsflottorna i Sverige och har bestämt sig för att halvera koldioxidutsläppen från fordonsflottan till 2020 jämfört med 2008 års nivåer.
Företaget åstadkommer detta genom en rad åtgärder, bland annat effektivare ruttplanering, eco-driving, renare och alternativa bränslen och effektivare fordon.

-En av de stora utmaningarna är att utsläppen från tung trafik fortsätter att öka. Vi har alla ett stort ansvar att göra något åt detta och vi vill visa att det är möjligt. Kan vi så kan alla andra, säger Göran Bergander, vd Ragn-Sells AB i ett pressmeddelande.

Bort med fordon
Bara under 2011 rationaliserade Ragn-Sells bort nio fordon i fordonsparken tack vare effektivare ruttplanering. Med ökad kunskap i sparsam körning räknar Ragn-Sells med att minska bränsleförbrukningen med 10-20 procent.

Först i Sverige
Ragn-Sells var först i Sverige med att introducera DME, Metandiesel och Elhybrid i kommersiell drift för återvinningstjänster. Tack vare ett nära samarbete med Volvo testar Ragn-Sells ett flertal olika miljöfordon och totalt sju alternativa bränslesorter i kommersiell trafik.

-Vår vision är gröna transporter och vi genomför nu ett flertal fälttester för att prova oss fram till en optimal mix av bränsletyper och fordon. Det är principen ”många bäckar små” som gäller, det vill säga optimering på varje länk i kedjan, säger Ragn-Sells miljöchef Tove Olsson.

Regeringens mål 2030
Regeringen har satt upp ett mål om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030. Sedan 70-talet har vi gått från ca 80 procent fossila bränslen i vårt energisystem till 40 procent idag. Svensk biltrafik har minskat sina utsläpp väsentligen via energieffektivare motorer och ökat användandet av alternativa bränslen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126