23948sdkhjf

Ny generation maskinbetjänter inom metallindustrin

– Det är fantastiskt att vi har en mässa med fokus på robotar och automation där alla aktörer kan träffas. Elmia Automation är en stor mässa men ändå greppbar för besökarna och bra placerad centralt i Sverige. Det är väldigt roligt att vara i gång igen på detta häftiga event, säger Maria Eriksson, marknadskommunikatör på ABB i ett meddelande.

Här visar ABB bland annat den nya generationen Flexloader för maskinbetjäning inom metallindustrin och roboten IRB 5710 för exempelvis materialhantering vid batteriproduktion till elfordon.

– Vi ser att intresset kring kollaborativa robotar ökar och att allt fler förstår hur de ska användas. Det är viktigt att se till helheten och vad roboten faktiskt kan göra, först då möjliggör de för en kollaborativ lösning. Till exempel när behovet av enkelhet är stort och du inte vill ha en inburad robot, för att den ska jobba helt eller delvis med en person. Då är det smidigt med en öppen lösning, säger Jesper Lundstedt, teknisk säljare på ABB i meddelandet.

Han berättar bland annat om Gofa som ska ha en hög maxfart för att vara en kollaborativ robot – 2,2 meter per sekund – och användas för exempelvis hantering av detaljer upp till fem kilo, slipning eller maskinbetjäning. 

– Den passar alla, från mindre företag till storföretag, och är inte anpassad för något specifikt område. Arbetsområdet är brett och det är helt enkelt behovet som styr vad den ska utföra för arbete. Många företag är ute efter enkelheten och säkerheten och Gofa är en flexibel lösning som går att flytta dit den behövs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.14