23948sdkhjf

Rymdkunskap sprids till stålindustrin

Oldspace ska bli newspace. Rymddesignern Cecilia Hertz och entreprenören Mattias Hansson startar företaget International space asset acceleration company, Isaac som ska hjälpa företag och organisationer att hitta kunskap ämnad för rymden för att driva förändring på jorden.

Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer ska nya affärsmöjligheter skapas. Det finns redan otaliga exempel på denna kunskapstransformation, menar de.

Som Gore Tex, som först togs fram för rymdfärd.

– Resultaten av det extremt avancerade arbete som läggs ned på att ta oss ut i rymden är kunskap och teknik som även kan användas för att skapa bättre förutsättningar för oss människor på vår vackra blå planet, säger svenske astronauten Christer Fuglesang, delägare och senior rådgivare till Isaac i ett meddelande.

– Vårt team av designers, astronaut och managementkonsulter är fast beslutna att hjälpa till att fixa planeten. Vi kommer att göra det i samarbete med den globala rymdsektorn som jag haft glädjen att få arbeta med under de senaste 20 åren. Tillsammans kan vi öppna dolda dörrar till rymddesign och rymdteknik – och implementera lösningar som kommer att gynna vår planet, säger Cecilia Hertz, grundare av Isaac i meddelandet.

Isaac ska i nära samarbete med European space agency, ESA identifiera rymdteknik som möter sina kunders innovationsutmaningar och bidrar till deras utveckling och skapar nya affärer. 

– Inte sedan den digitala revolutionen i början av 1990-talet har jag känt att det håller på att hända något som kommer förändra sättet vi alla lever på. Vi kan putta den här planeten framför oss, i rätt riktning, med hjälp av den enorma hjärnkraft som läggs på att utforska rymden, avslutar Mattias Hansson, vd och grundare till Isaac meddelandet.

En av Isaacs kunder är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation Jernkontoret. Parallellt med redan aktiverade kunder kommer Isaac att utveckla sin process med hjälp av AI och ny teknik. Och inom kort bjuds nya partners och investerare, som vill vara med på denna rymdresa, in till träff.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172