23948sdkhjf

Stålspecialist utökar ägarkretsen: Har globala ambitioner

Nya investerare och delägare ska bidra till att säkerställa Frederiksværk-företaget Nordisk Staal och systerbolaget Nordic Metals framgångar på den globala marknaden

Nordisk Staal Group med säte i Frederiksværk har utökat sitt ägande med de två nya investerarna Holles Holding ApS och JPB Holding ApS.

Detta görs för att kunna bygga en global tillväxt i försäljningen av stora metallkonstruktioner genom Nordisk Staal och inte minst för att ta nya tag för systerbolaget Nordic Metals ApS.

De senaste tre åren har vi undersökt och testat pulvret som vi nu är redo att rulla ut på den globala marknaden. För att få musklerna till det har vi fått nya krafter i Jan Sørensen, vd för Nordisk Staal

Nordic Metals ApS fokuserar på produktion av utomordentligt hållbart stål genom sprutgjutning och försäljning av metallpulver för 3D-utskrift. Pulvret uppstår som en restprodukt vid sprayformning och har visat sig ha unika egenskaper för användning i metalltryck.

Nordisk Staal A/S tillverkar avancerade och stora stålkonstruktioner, produktionsanläggningar och reparationer av produktionsanläggningar hos industriföretag.

Ny investerare ser fram emot att stötta

Den nya styrelseordföranden och investeraren Jens Peter Bredholt från JPB Holding ApS har i mer än 20 år drivit det innovativa teknik- och produktutvecklingsföretaget Kapacitet A/S.

– Jag ser fram emot att stötta Nordisk Staals-koncernens spännande framtid, och hjälpa till att bygga upp Nordic Metals till ett globalt tillväxtföretag tillsammans med de många duktiga och dedikerade medarbetarna i koncernen, säger Jens Peter Bredholt.

Jesper Themsen och Jan Sørensen, de två tidigare ägarna till bolagen, uppger att de ser fram emot samarbetet och ser fram emot att skapa spännande resultat i gruppen tillsammans med de nya investerarna.

Sprayformning är kärnan

Kärnan i det kommande tillväxtäventyret är den stora spraybildande anläggningen, som Nordisk själv har designat och byggt.

Anläggningen kan producera stål som är tre till fem gånger mer hållbart än konventionellt tillverkat stål.

Vid tillverkningen erhålls som nämnts även ett metallpulver som används vid additiv tillverkning och 3D-metallutskrift i olika former.

Den helt unika produktionsprocessen är patenterad och utvecklad i samarbete med bland annat DTU och utvecklingen stöds även av Innovationsfonden, säger Nordisk Staal.

Tillsammans med det tillverkade stålet kan metallpulvret användas industriellt som en kombinationsprodukt för avancerade maskindelar eller formar.

Hög efterfrågan

Det finns redan en stor efterfrågan på både stål och metallpulver från Nordic Metals, säger vd Jan Sørensen.

De senaste tre åren har vi undersökt och testat pulvret som vi nu är redo att rulla ut på den globala marknaden. För att få musklerna till det har vi fått in ny kraft, säger Jan Sørensen.

Han uppger att fokus till en början ligger på Europa och USA. Och Jan Sørensen tvivlar inte på att potentialen är stor.

– Idag köper man stål och pulver på två olika ställen och vi kan erbjuda pulver och stål från 100 procentig källa. Det ger enhetlighet för kunderna, säger vd för Nordisk Staal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.171