23948sdkhjf

H2 Green Steels gröna stål är redan tingat

1,5 miljoner ton grönt stål, ja så mycket har H2 Green Steel redan försålt av de volymer företaget ska producera från 2025.

H2 Green Steel räknar med att kunna producera 2,5 miljoner ton per år. Och avtalen som tecknats löper på mer än fem till sju år.

– När vi lanserade H2 Green Steel för ungefär ett år sedan, satte vi förvandlingen av stålindustrin i en ny växel och andra aktörer i branschen har flyttat sina tidslinjer. Vi leder vägen och visar att det är möjligt att snabbt omvandla den kolintensiva stålindustrin, och andra tar fart och ökar. Det är precis vad vi vill. Utöver det har feedbacken från kunderna varit fenomenal och deras långsiktiga åtaganden är nyckeln för att vi ska skala upp ytterligare, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel i ett meddelande.

Tekniken för att tillverka grönt stål finns där, och kunderna är villiga att betala en premie för det, berättar företaget.

De menar att när en rimlig princip om att förorenarna betalar är på plats och sätts in i produktkostnadsberäkningar, kommer affärsfallet för grönt stål att bli ännu starkare.

– I dagsläget kan begreppet grönt stål betyda olika saker. För oss betyder det stål framställt av en kombination av en betydande mängd grönt jungfruligt järn och skrot i en produktionsprocess som använder el från förnybara energikällor och där de totala koldioxidutsläppen är mer än 90 procent lägre än för traditionell ståltillverkning i en masugnsprocess. Återvinning av skrot är en del av ekvationen, men det kommer inte att räcka för att möta den globala efterfrågan på stål. Vi måste se till att allt det nya stålet verkligen är hållbart producerat, säger han vidare i meddelandet och Mark Bula, Chief commercial officer på H2 Green Steel tillägger:

– Kunderna lägger betydande värde på de koldioxidminskningar som uppnås i det högkvalitativa varmvalsade, kallvalsade och galvaniserade stål vi kommer att leverera till dem. Det är fantastiskt att se hur snabbt sentimentet på marknaden har förändrats sedan vår introduktion för ett år sedan. Efterfrågan på grönt stål överstiger vida vad jag hade förväntat mig.

Exempel på kunder som hittills tecknat term sheets eller leveransavtal för stål med H2 Green Steel är Adient, BE Group, Bilstein Group, BMW Group, Electrolux, Kingspan, Klöckner & Co, Lindab, Marcegaglia, Mercedes Benz, Miele, Mubea , Purmo Group, Roba Metals, Scania, Schaeffler, Zekelman Industries och ZF Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Nästa stora kris kan vara på gång
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156