23948sdkhjf

Trots konkurs: Metallbearbetningsföretag räddas

Hultsfredsföretaget Termit Industri & service AB försattes i konkurs i början av maj men bolaget ser ut att kunna räddas. Det skriver Vimmerby tidning som talat med konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på Maze advokater i Växjö.

– Det jag kan säga är att vi driver verksamheten vidare och att vi har en köpare på gång. Vi är överens men inget är skrivet ännu. Jag har gott hopp om att sälja det och att en stor del av personalen får behålla sina jobb.

Men det är bara en del av företaget som han talar om, metallbearbetningsdelen, skriver tidningen.

– Det har varit totalt fem arbetstillfällen inklusive ägaren. Två har varit i fönsterdelen och tre i metallbearbetningsdelen. Det är något udda att det dels varit en fönsterfabrik, dels metallbearbetningsdelen. Det är lite som att en restaurang har både sushi och pizza. 

Enligt tidningen ska det inte finnas någon intressent för fönsterdelen men för bearbetningsdelen kan det gå fort.

– Vi är överens om kritiska frågor som pris och tillträdesdag. Det är en formalitet som återstår skulle jag säga och jag har inte sett pengarna på kontot ännu. Det blir säkert inom månaden efter konkursen. Vi driver det här vidare i en månad och då sker tillträde i slutet på maj i sådana fall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187