23948sdkhjf

Sandvik satsar på metallen

Sandvik avser att förvärva den gruvrelaterade verksamheten i Schenck Process group, SP Mining. SP Mining är en av de globalt marknadsledande leverantörerna inom lösningar för sortering, matning och siktmedia för gruvindustrin. 

– Jag är nöjd med att vi fortsätter att leverera på vår strategi genom att utöka vårt kärnerbjudande inom en lönsam nisch, samtidigt som vi stärker eftermarknadsandelen inom krossning och sortering. Detta validerar vår strategi när Sandvik Rock Processing solutions bildades som affärsområde och möjliggör för oss att skapa mervärde för våra kunder i en ännu större del av värdekedjan, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett meddelande.

SP Mining är en global leverantör av högkapacitetslösningar inom siktning, som ska komplettera Sandviks erbjudande mycket väl, och ha en stark eftermarknadsaffär som inkluderar applikationsstöd, renovering av siktar, produktutveckling och tillverkning och digital supportservice.

De huvudsakliga anläggningarna för produktion, forskning & utveckling ligger i Australien, med ytterligare produktionsenheter i Sydafrika, Brasilien och Kina.

− SP Minings bevisat starka erbjudande av högkapacitetssiktar- och matare kompletterar Sandviks produkterbjudande och kommer att stärka vår position hos viktiga kundgrupper inom krossning och sortering i gruvindustrin. Förvärvet ger också Sandvik tillgång till ett bredare erbjudande av siktmedia, vilket innebär betydande möjligheter för vår eftermarknadsaffär, säger Anders Svensson, affärsområdeschef för Sandvik Rock Processing solutions i meddelandet.

SP Mining har cirka 630 anställda. Under 2022 väntas försäljningen uppgå till runt 200 miljoner euro.

Keith Cochrane, VD för Schenck Process Group, kommenterade:

− Jag är glad över det här resultatet för våra gruvkollegor och kunder. Sandvik Rock Processing solutions är en både naturlig och utmärkt ny partner för vår gruvverksamhet och skapar en starkare plattform för att bygga vidare på vår senaste marknadsframgång. Denna transaktion kommer att resultera i en mer fokuserad Schenck Process Group för att ytterligare växa och utöka våra positioner som en global leverantör av lösningar för livsmedel, kemikalier och prestandamaterial samt infrastruktur- och energimarknaderna."

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2022 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.516