23948sdkhjf

Konkurs: kan den deras speciella gjutteknik rädda dem?

Ronnebyföretaget Fueltech Sweden AB som gör tankar till fordonsindustrin har försatts i konkurs. Att ansöka om konkurs ska ha varit ett ägarbeslut. Fueltech Sweden ägs av Sag motion som i sin tur ägs av Salzburger aluminium.

– Först handlar det om att ta hand om personalen, så de känner sig trygga. Informera dem om lönegarantiregler och vad som gäller, säger konkursförvaltare Peter Öfverman till Blekinge läns tidning och hoppas en ny ägare tar över och att de anställda får jobba kvar.

– Det får bli någon form av anbudsförfarande då vi bjuder ut verksamheten till försäljning, sen får vi se om det finns ett intresse. Det är ju förhoppningen. Och om man ska vara optimistisk så känns det som att det finns ett sådant intresse på marknaden.

Han ger en anledning till det.

– Man har ju investerat mycket i vissa produktionslinjer och man har en speciell gjutteknik så det kan absolut finnas kommersiellt intresse för andra att ta över.

Men tidningen berättar också om att flera sagst upp de senaste åren. 

– Bolaget har haft problem under en period och man har minskat de anställda. Nu är det runt 35 stycken, säger Peter Öfverman till tidningen.

– Det är egentligen det enda vi vet säkert, att det blivit en konkurs. Produktionen har rullat och rullar fortfarande. Jag är mitt uppe i den nu. Beslutet om att försätta bolaget i konkurs var heller inte självvalt. Vad jag vet var företaget inte på obestånd. Därför är vi överraskade, säger Magnus Olsson, arbetsplatsombud för IF Metall under onsdagen till Blekinge läns tidning och fortsätter:

– Det är svårt att säga hur många som berörs. Vi gick ju ner i bemanning och personal blev uppsagda också innan konkursen. Men alla som är kvar hoppas förstås på en fortsättning. Vi har täta kontakter med den tidigare företagsledningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.171