23948sdkhjf

Gränges expanderar inom katodfolie

Det är en kritisk komponent i tillverkningen av litiumjonbatterier. Nu expanderar aluminiumföretaget Gränges sin produktionsanläggning i Newport, Arkansas, för att möjliggöra produktion av katodfolie till batterier. Därmed ska de bli den första inhemska tillverkaren av katodfolie.

– Med den här investeringen blir vi den första inhemska tillverkaren av batterifolie. Vi ser att ledande globala batteritillverkare har ett mycket starkt intresse av lokala leverantörer inom batterivärdekedjan. Vi ser fram emot att samarbeta med dem såväl som med ledande fordonstillverkare för att utveckla denna marknad i USA, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas i ett meddelande.

Gränges riktar sig till katodfoliesegmentet för batterier och ska dra nytta av koncernens globala produktionskapacitet och förmågor, hållbara lösningar  och kunskap om legeringar och bearbetningsprocesser för aluminium.

Gränges är redan leverantör av tunn folie i USA och har gjort flera investeringar under de senaste åren för att utöka kapacitet och bygga kapabilitet.

Genom investeringen ska Gränges att stödja fordonselektrifieringen i alla regioner, vilket kompletterar de batterifolieinvesteringar som redan pågår i Gränges produktionsanläggningar i Europa och Asien.

Investeringen omfattar färdigställnings- och renrumsutrustning med produktionsstart planerad till 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172