23948sdkhjf

Zinkproducenten tar hjälp av Sandvik

Den indiska zinkproducenten Hindustan Zinc tar hjälp av Sandvik för att nå koldioxidneutralitet. Avtalet avser en batterielektrisk utrustningsflotta, Bev för gruvdrift underjord till gruvan Sindesar Khurd.

− Det här vittnar om Hindustan Zincs banbrytande ambitioner och den teknologiska mognaden i Sandviks Bev-erbjudande, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and rock solutions i ett meddelande.

Leverans planeras att inledas i det första kvartalet 2023 och ska därmed bli den första batterielektriska utustningsflottan för underjordsgruvor som tas i drift i Indien.

− I linje med vår expansionsstrategi inom batterielektriska fordon så är jag mycket glad över att teckna det här avtalet med Hindustan Zinc för att leverera den första batterielektriska gruvutrustningsflottan i Indien, säger Henrik Ager i meddelandet.

Maskinerna ska vara utrustade med toppmoderna batteritelemetrilösningar som ska möjliggöra automatiserad övervakning av tillstånd och prestanda − på plats såväl som via fjärrövervakning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen
Sveriges fossilfria stål hyllas av USA:s Blinken
Vill producera metaller med lågt koldioxidavtryck – investerar i miljöanpassad utrustning
Stålåret 2023: Mer positivt än väntat
Så har metallpriserna påverkats i det andra kvartalet 2023
Så kan AI gräva fram mer koppar – Microsoft och BHP Group testar ny teknik
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141