23948sdkhjf

Fjäderproducenten söker samarbetspartners

I spåren av coronakrisen förutspådde flera bedömare att globaliseringstrenden hade drabbats av ett bakslag och många företag skulle dra hem sina underleverantörer till Europa. Det skriver Børsen.

För den nordjyske fjäderproducenten, Hagens Fjedre, har dock coronakrisen inte förändrat det globala tänkesättet. Tvärtom säger direktör Henrik Hagens till Børsen att krisen bara har stärkt ambitionerna att finnas på flera platser i världen.

Hagens Fjedre har idag produktion i Danmark, Sverige och Kina samt leverantörer på flera håll i Europa och Asien. Ändå har krisen förändrat en sak, för det nordjyske företaget.

Förr i tiden var försörjningstryggheten inget stort övervägande – man kunde alltid få gods seglat, flugit eller transporterat med tåg. Men coronatiden har visat oss motsatsen, säger Henrik Hagens till Børsen.

Han försöker därför hitta extra leverantörer där Hagens Fjedre finns, så att man inte blir beroende av ett fåtal leverantörer.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/okonomi/farvel-til-globalisering-nej-danske-virksomheder-vil-ud-i-verden?b_source=hagens&b_medium=row_1&b_campaign=list_1

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172