23948sdkhjf

Ståldialog om och med de som gör omställningen möjlig

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Nu delar de med sig av sin Ståldialog – om människorna och idéerna som gör omställningen möjlig.

Det är Annika Roos, som klev på som ny vd för Jernkontoret i januari 2022, som möter beslutsfattare inom näringslivet och det offentliga Sverige och diskuterar organisationernas drivkrafter, politiska beslut som krävs och vad omställningen gör för orter, medarbetare och svensk konkurrenskraft.

– Det stora nätverk av människor och organisationer som Jernkontoret har är något som jag vet att alla medarbetare är måna om att vårda. För mig är det inspirerande att få lära känna och prata med människor som de facto fattat besluten om att ställa om, som bygger innovationslandet Sverige och som ska se till att Sverige producerar tillräckligt mycket fossilfri energi de kommande tio åren, säger Annika Roos, vd på Jernkontoret och den som för dialogen framåt i Ståldialog i ett meddelande.

Alla samtal i serien kretsar kring den hållbara omställning som pågår, vilka politiska hinder som måste rivas och vilka förutsättningar som gynnar utvecklingen. 

– Det politiska klimatet handlar dessvärre ofta om splittring och polarisering. Det gör att tonen, inte minst på sociala medier, ofta är väldigt hård. Vi må vara en av Sveriges hårdaste branscher, men jag tror att många förknippar både pragmatism och lyhördhet med oss inom stålindustrin. Så vårt bidrag är också en mer resonerande ton i valrörelsen, dialog handlar om att prata med varandra, säger Hanna Escobar-Jansson, kommunikatör för politik och opinion på Jernkontoret i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.188