23948sdkhjf

Ett steg för säkert och hållbart aluminium

De vill göra framtidens stegar mer hållbara. Nu ska Wibe Ladders med fabrik i Nässjö lansera världens första stegar producerade med förnybar el.

De berättar att  aluminium är jordskorpans vanligaste metall och framställs genom att lerjorden bauxit bryts ur jordskorpan, som genom raffinering omvandlas till aluminiumoxid och avslutningsvis utvinns till ren aluminium i ett smältverk. Och det är just smältverkssteget som är den största källan till utsläpp av växthusgaser eftersom processen är så oerhört energiintensiv.

­– Att konvertera från fossil till förnybar energi är det enskilt viktigaste vi kan göra för att minska vårt koldioxidutsläpp. Som den ledande nordiska tillverkaren har vi också en förhoppning om att driva på hela branschen. För ju fler vi är desto snabbare går det, säger Johan Fräjdin, Business development director på Wibe Ladders i ett meddelande och tillägger:

– Fram tills nu kan man säga att säkerhet har varit vårt största fokus. Nu vi vill berätta om vårt miljöcertifierade aluminium genom att ladda Wibes varumärke med nya värden, utan att för den skull glömma de gamla. Våra stegar är lika säkra som alltid, men nu med mindre miljöpåverkan.

Han avslutar meddelandet:

– Inför omställningen har vi valt att jobba med Profilgruppen som tillhandahåller ett hållbart råvarualternativ och som samarbetar med reviderade och godkända smältverk som endast använder el från förnybara källor. Genom att byta till förnybar energi – vid den energikrävande aluminiumframställningen sparar vi 13 000 ton koldioxid per år och minskar koldioxidavtrycket i smältverket med 75 procent jämfört med världsgenomsnittet. Som nästa steg jobbar vi med att få in ursprungsmärkt aluminium och hoppas kunna ha det på plats under 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.14