23948sdkhjf

Plåtkonstruktionsföretaget tar över

Bollnäs Verkstads produktion, BVP i Alfta har tecknat avtal om inkråmsöverlåtelse för verksamheten i Alfta Svetsteknik. Den samlade verksamheten inklusive personal kommer bli del av Bollnäs Verkstads produktion.

Alfta Svetsteknik arbetar med komplexa svetsade och bearbetade konstruktioner. Kunderna hittas framförallt i entreprenad, försvarsindustrin och övriga verkstadsindustrin. 

– Genom samgående med BVP uppnår vi en bredare kundbas samtidigt som vi utökar vår kapacitet i ett starkare erbjudande, säger Robert Nylander som vd för BVP i ett meddelande.

BVP är specialiserade på svetsning och bearbetning av kompletta plåtkonstruktioner där kunderna återfinns inom skogsindustrin, entreprenad och anläggning. Bolagets tillverkningsprocesser utgörs av laserskärning, bockning, bearbetning, robotsvetsning, manuell svetsning och ytbehandling.

BVP bedriver sin verksamhet i Alfta Industricenter utanför Bollnäs. Genom ett samgående kommer bolaget omsätta närmare 90 miljoner med totalt 50 medarbetare.

Bollnäs Verkstads production ingår i industrikoncernen Inducore med 17 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter 1,8 miljarder med en organisation av 900 medarbetare. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Nästa stora kris kan vara på gång
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.187