23948sdkhjf

"Det hjälper inte att ha supersnabb fiberlaser om den plundras manuellt"

BK Produkter i Alvesta har investerat i ett fullt automatiserat fiberlasersystem från Salvagnini.

BK Produkter startades 1985 av Börje Klasson. Tillsammans med sonen Fredrik Klasson byggdes en maskinpark upp. Sommaren 2014 förvärvade Sven-Erik Nilsson och Birgitta Bjäde företaget.

– 2018 tog vi över produktionen på Alvesta 3 Plåt. Vi har för avsikt att förfina och optimera produktionen ytterligare, skriver de i ett meddelande.

De satsar på helhetslösningar i tunnplåt. Från idé till färdig produkt i varmvalsad, kallvalsad eller galvad plåt – stål, aluminium, rostfritt, koppar eller aluzink.

– Med en modern och bred maskinpark utför vi allt från enklare legoarbeten, till komplexa plåtdetaljer där vi tar ansvar för hela värdekedjan. Från konstruktion till färdig produkt, inklusive smarta specialemballage och effektiva logistiklösningar. Hjärtat i vår verksamhet är våra yrkesstolta operatörer och tekniker, med lång erfarenhet och stor kompetens. Vår specialitet är små serier med hög kvalité och leveranssäkerhet, skriver de vidare.

Nu har de investerat i en högdynamisk fiberlaser L5 6 kilowatt med helautomatisk LTWS lagertorn och MCU staplingsrobotar från Salvagnini Scandinavia. 

Är det den första fiberlasermaskin Salvagnini säljer till BK Produkter?

– Det är BK Produkters första fiberlaser från Salvagnini, där man redan har en panelbockningsmaskin P2, berättar Björn Ahlqvist som är Managing director på Salvagnini för oss.

– Med den här investeringen tar BK Produkter klivet in i fiberlasertekniken och självklart satsar vi även på automation som är helt avgörande för att kunna producera effektivt. Det hjälper inte att ha en supersnabb fiberlaser om den sedan ska plundras manuellt. Tekniken för automationen är helt avgörande att den måste vara snabbare än lasern, berättar Birgitta Bjäde och Sven-Erik Nilsson i meddelandet och tillägger:

– Dubbla utmatningsbord gör att maskinen kan plundras utan att behöva stanna – allt för att maskinen ska producera maximalt. Övervakning sker med hjälp av Links där vi i realtid ser vad som produceras och kan följa maskinens funktioner.

Systemet togs i drift i april i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11