23948sdkhjf

Epirocs kvartalsrapport: rekordhög orderingång

Epirocs vd och koncernchef Helena Hedblom kommenterar årets första kvartal:

– År 2022 började starkt. Efterfrågan låg kvar på en hög nivå och orderingången ökade 29 procent till rekordhöga 13,8 miljarder kronor, inleder hon.

Orderingången ökade med 29 procent till 13 818 miljoner kronor från förra året då motsvarande siffra var 10 690 miljoner.

Intäkterna ökade med 26 procent till 11 088 miljoner kronor att jämföra med förra årets 8 773 miljoner.

Rörelseresultatet ökade med 41 procent till 2 631 miljoner kronor att jämföra med förra årets 1 867 miljoner.

Det operativa kassaflödet uppgick till 867 miljoner kronor. Förra året uppgick det till 1 610 miljoner.

– Vår verksamhet påverkades negativt, framför allt i mars, eftersom vi har pausat alla leveranser till Ryssland och aktiviteterna i Ukraina har varit mycket begränsade. Påverkan av Covid-19 pandemin minskade, men utmaningarna i leveranskedjan fortsatte att påverka vår verksamhet negativt, kommenterar hon och tillägger:

– På kort sikt förväntar vi oss att efterfrågan på både utrustning och eftermarknad kommer att ligga kvar på en hög nivå.

Hon talar avslutningsvis om framtiden:

– Jag är glad att vi samarbetar med ståltillverkaren SSAB för att använda fossilfritt stål i produktionen av vår underjordiska gruvutrustning. Det är tydligt att vår innovationsagenda går hand i hand med våra kunders hållbarhetsagenda. Framöver kommer vi att fortsätta att tänka nytt, förnya, samarbeta och skapa alternativ för framtiden. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094