23948sdkhjf

Han blir ny vd och ska återstarta gruvverksamheten

Styrelsen i Nordic Iron ore som har för avsikt att återuppta och utveckla järnmalmsproduktionen i Ludvika Gruvor i Blötberget och Håksberg – har utsett Ronne Hamerslag till ny vd för Nordic Iron ore. Idag är Ronne Hamerslag Head of supply management, Boliden Group procurement.

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att få förtroendet som vd för Nordic Iron ore. Bolaget befinner sig en mycket intressant fas med stor potential att inte bara öka den inhemska försörjningen av järnmalm utan också genom att vi kan få fram ett järnkoncentrat som är lämpligt för direktreduktion och kan bidra till den nödvändiga klimatomställningen av järn- och stålindustrin. Det känns fantastiskt att få möjligheten att vara med att skriva historia och återstarta gruvverksamheten i denna bygd med sin långa historia av lyckosam gruvdrift och järnframställning, säger Ronne Hamerslag i ett meddelande.

Ronne Hamerslag är född 1969 och har en Bergsingenjörsexamen från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Han har tidigare haft en chefsroll inom Bolidens råmaterialförsörjning. Dessförinnan har han haft ett antal operativa och affärsledande roller inom internationella verksamheter. Han har också erfarenheter från flera uppstartsbolag och styrelsearbete. 

– Det är med stor tillfredställelse vi hälsar Ronne Hamerslag välkommen in i Nordic Iron ore, säger Tomas Olofsson styrelseordförande i Nordic Iron ore i meddelandet och tillägger:

– Jag är övertygad om att Ronne med sin bakgrund och erfarenhet har utmärkta förutsättningar att ta till vara bolagets fulla potential i återstarten av gruvverksamheten. Ronne kommer att leda bolagets utveckling att med modern teknik bryta malmen och producera ett järnmalmskoncentrat som lämpar sig för direktreduktion vilket är nödvändigt för vår klimatomställning.

Fram till dess att Ronne Hamerslag tillträder kommer Lennart Eliasson fortsätta i rollen som interim vd. Han tillträder sin nya tjänst den 25 juli 2022.

Om Nordic Iron ore

Nordic Iron ore är ett gruvutvecklingsbolag med målsättningen att återuppta och utveckla järnmalmsproduktionen i Ludvika Gruvor i Blötberget och Håksberg. Bolaget avser även att utöka sina mineraltillgångar och uppgradera dessa till malmreserver, främst genom prospektering och andra undersökningar av det anslutande Väsmanfältet. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094