23948sdkhjf

SKF: ''Det är omöjligt att fortsätta i Ryssland''

All verksamhet i Ryssland upphör. Det meddelar SKF.

Avsikten är att avyttra verksamheten på ett kontrollerat sätt samtidigt som man säkerställer en framtid för SKF:s anställda i Ryssland.

I en kommentar säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef: 

- Den ryska invasionen av Ukraina innebär allvarliga konsekvenser för våra verksamheter i Ukraina och Ryssland. I den här svåra situationen har vi naturligtvis genomgående respekterat alla sanktioner och exportrestriktioner. Vi har dragit slutsatsen att det är omöjligt för oss att fortsätta i Ryssland, eftersom grundförutsättningarna och stabiliteten för vår verksamhet inte existerar längre.

Han fortsätter:

- Sedan invasionens början, när vi stoppade vår export till Ryssland, har vi dagligen utvärderat situationen för att förstå samtliga konsekvenser av eventuella åtgärder. SKF är ett globalt bolag och det har varit viktigt att ta den tid som behövdes för att finna en lösning som tar hänsyn till såväl påverkan på våra anställda som den övergripande verksamheten i sin helhet. Vi har nu beslutat att upphöra med SKFs samtliga verksamheter, engagemang och investeringar i Ryssland. Vår intention är att avyttra våra ryska verksamheter, med målet att säkra en framtid för våra kollegor.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157