23948sdkhjf

Lesjöfors trådlindningsmaskin är störst

Lesjöfors Fjädrar i Lesjöfors har nyligen investerat i en trådlindningsmaskin som ska vara den första och den största som någonsin tillverkats av Wafios. Investeringen på cirka 18 miljoner kronor är en del av en framtidsfokuserad tillväxtplan för koncernens expanderande division för tunga fjädrar.

– Denna spännande nya investering befäster Lesjöforskoncernens expansionsplan inom sektorn för tunga fjädrar och driver våra team att fortsätta att leda utvecklingen inom fjädertillverkning, säger Michael Gibbs, vd Lesjöfors Heavy Springs UK och ordförande för Heavy Springs-divisionen i ett meddelande.

Med en vikt på 40 ton och längd på tio meter, ska FUL 226 kunna linda tråddimensioner på upp till 30 millimeter utöver varmlindad tråd på upp till 22 millimeter, med en draghållfasthet på 2 000 megapascal. 

– Som marknadsledande inom tunga fjädrar strävar vi efter att leda utvecklingen med den allra senaste tekniken. Vi vill säkerställa att vi ligger före i kampen om att leverera konkurrenskraftiga produkter till vår kundbas inom de många sektorer vi arbetar med. Denna senaste investering gör det inte bara möjligt för oss att utöka vårt produktsortiment, den skapar också en ny flexibilitet för materialkvalitet vilket ger kunden fler möjligheter. I förlängningen innebär det en högre kostnadseffektivitet för våra kunder, säger Jan Carlson, vd för Lesjöfors Fjädrar i meddelandet.

Och så stor är maskinen att den inte passar överallt. Det får vi veta när vi frågar om det finns planer på att investera i fler liknande maskiner till andra av Lesjöfors verksamheter i Sverige.

– Gällande investeringar i maskiner har vi fler på gång. Fjädrarna som tillverkas i Lesjöfors är storleken större än vad våra andra svenska fabriker tillverkar, så jag inte helt säker på om det är fler investeringar på gång i just denna typ av maskin. Men vi har ett antal andra maskininvesteringar på gång för att utveckla produktionen i våra fabriker framöver, berättar  Sofia Håkansson som är Marketing and communications director på Lesjöfors för oss.

Bilden bekräftas av Group CEO på företaget Ola Tengroth:

– Inga liknande maskiner i Sverige i planen för tillfället. Men fler i investeringar i produktion av grova/tunga fjädrar ligger i planen i Norden, berättar han för oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köpte metalldetektor för skojs skull – hittade guld värt miljoner
Metallpulver nästa steg för Outokumpu
Efter översyn: Två av tre metallverksamheter ryker
Ljusare varselstatistik i mars
Lundin Minings jätteaffär – köper koppargruva i Chile
SSAB släpper stål utan fossila koldioxidutsläpp 2023
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.233