23948sdkhjf

Anodgjutning nummer hundra till kopparsmältverket

Metso Outotec har en egenutvecklad anodgjutningsteknik. Nu ska de leverera sin anodgjutning nummer hundra till PT Smeltings, PTS kopparsmältverk i Gresik, östra Java, i Indonesien. 

– Gresik-projektet markerar en riktig milstolpe för oss. Systemet som ska levereras till PTS är en av världens största Twin wheel anode casting shops med en garanterad kapacitet på 120 ton per timme, förklarar Sami Maaniittu, Director, Anode casting, på Metso Outotec i ett meddelande och tillägger:

– Vi började utveckla och testa automatisk anodgjutning redan 1969 i Harjavalta, Finland. Innan dess gjordes gjutningar manuellt med kontrollerad skänklutning. Den första anodvägnings- och gjutmaskinen levererades till USA 1972, och ett år senare installerades den första kompletta anodgjuteriet vid Harjavalta smältverk i Finland.

Metso Outotecs Twin wheel casting-koncept utvecklades på 1990-talet och ska ge förbättrad gjutkapaciteten och en mer effektiv användning av golvytan. Hjulen stöds av stora mittlager och drivs av dubbla drivsystem utvecklade för att eliminera glappeffekten i hjulrörelsen och för att säkerställa jämn kvalitet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172